فلسفی، رئیس فراکسیون کشاورزی مجلس در گفتگو با خبرنگار اگروفودنیوز در حاشیه گردهمایی صنعت غذایی اصفهان خبر داد؛ کاهش بودجه واردات نهاده در راستای حمایت از تولید بخش کشاورزی تمرکز بودجه ۱۴۰۴ بر حمایت از تولید داخلی و توسعه بخش کشاورزی دکتر پیمان فلسفی، رئیس فراکسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با اگروفودنیوز […]
فلسفی، رئیس فراکسیون کشاورزی مجلس در گفتگو با خبرنگار اگروفودنیوز در حاشیه گردهمایی صنعت غذایی اصفهان خبر داد؛
کاهش بودجه واردات نهاده در راستای حمایت از تولید بخش کشاورزی
تمرکز بودجه ۱۴۰۴ بر حمایت از تولید داخلی و توسعه بخش کشاورزی
دکتر پیمان فلسفی، رئیس فراکسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با اگروفودنیوز در حاشیه گردهمایی بزرگ صنعت غذای اصفهان، جزئیات بودجه ۱۴۰۴ را در راستای حمایت از تولید داخلی و توسعه بخش کشاورزی تشریح کرد.
وی با اشاره به کاهش بودجه واردات نهادهها، این اقدام را در راستای تقویت تولید داخلی عنوان کرد و اظهار داشت که یک درصد از عوارض واردات، به حمایت از تولید بخش کشاورزی اختصاص یافته است. وی صنایع غذایی را به دلیل ارتباط مستقیم با بخش کشاورزی بسیار مهم دانسته و تأکید کرد که بخش کشاورزی نقشی کلیدی در اقتصاد کشور ایفا میکند.
بر اساس پیشنهاد دولت و نمایندگان مجلس بودجه ای به تصویب رسیده که باعث رشد بخش کشاورزی در برنامه هفتم توسعه شود.
اختصاص بودجه به بخش کشاورزی
بر اساس پیشنهاد دولت و نمایندگان مجلس، بودجهای برای رشد بخش کشاورزی در برنامه هفتم توسعه تصویب شده است. در این راستا، ۳ درصد از سهم دولت در صندوق توسعه ملی به بخش کشاورزی اختصاص یافته است. واردات محصولات کشاورزی، نهادهها و کالاهای اساسی مانند غذا و دارو نیز به ۱۱.۵ میلیارد دلار کاهش یافته که نسبت به سال گذشته حدود ۲.۵ میلیارد دلار کمتر است.
همچنین مقرر شد از محل فروش اموال مازاد و مولدسازی تا سقف ۵۰ هزار میلیارد تومان، ۸۰ درصد به اعتبارات صندوقهای توسعه کشاورزی و ۲۰ درصد به بانک کشاورزی اختصاص یابد.
سرمایهگذاری در زنجیره ارزش و صنایع تبدیلی
دکتر فلسفی بر لزوم هدایت سرمایهگذاریها به سمت زنجیره ارزش و استقرار صنایع تبدیلی و تکمیلی تأکید کرد و افزود که افزایش نرخ سرمایهگذاری در بخش کشاورزی باید با محوریت صنایع غذایی صورت گیرد.
تحقیق و توسعه در کشاورزی و صنایع غذایی
وی اعلام کرد که تمام مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی موظف شدهاند یک درصد از بودجه سالیانه خود را به تحقیق و توسعه اختصاص دهند. این اقدام فرصت مناسبی برای بخش خصوصی ایجاد میکند تا مشکلات خود را از طریق پژوهش به دستگاههای مرتبط ارائه دهند و
لزوم مدیریت ناترازی انرژی و تأمین پایدار نیازهای بخش کشاورزی و صنایع غذایی
دکتر فلسفی تأمین پایدار انرژی برای بخش کشاورزی را از اولویتهای اصلی مجلس دانست و با اشاره به جلسات متعدد با مسئولان وزارت نیرو و نفت، تأکید کرد که بر اساس ماده ۱۰ قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار، تأمین انرژی نباید به بخش کشاورزی و تولید آسیب برساند. وی قطع برق واحدهای تولیدی، صنعتی و صنایع غذایی را غیرقابل قبول خواند و خواستار برنامهریزی جدی دولت برای مدیریت ناترازی انرژی شد.
حرکت در مسیر توسعه با روحیه جهادی
دکتر فلسفی در پایان، با تأکید بر ظرفیت ایران برای افزایش سه برابری تولیدات کشاورزی، شرط تحقق این امر را افزایش سرمایهگذاری، گسترش کشاورزی دانشبنیان، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و استقرار کامل زنجیره ارزش دانست. وی تأکید کرد که تحقق این شرایط نهتنها باعث افزایش تولید و فرآوری محصولات میشود، بلکه امکان ورود گسترده به بازارهای صادراتی را نیز فراهم خواهد کرد.
وی افزود: «در گام دوم انقلاب، با برنامهریزی و همت مضاعف میتوانیم کشاورزی ایران را به سطح جهانی ارتقا دهیم و نقش پررنگتری در اقتصاد بینالمللی ایفا کنیم.»
نظرات