سیاستهای خلقالساعه باعث بروز شوک به بازار مواد غذایی شده/ دلیلی برای واردات گوشت گرم وجود ندارد پیمان فلسفی، رئیس فراکسیون کشاورزی پویا و امور عشایر و نایبرئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در گفتوگو با پایگاه خبرنگاران جوان، سیاستهای خلقالساعه را باعث بروز شوک به بازار مواد غذایی دانست و بر تأمین پایدار محصولات غذایی و […]
سیاستهای خلقالساعه باعث بروز شوک به بازار مواد غذایی شده/ دلیلی برای واردات گوشت گرم وجود ندارد

پیمان فلسفی، رئیس فراکسیون کشاورزی پویا و امور عشایر و نایبرئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در گفتوگو با پایگاه خبرنگاران جوان، سیاستهای خلقالساعه را باعث بروز شوک به بازار مواد غذایی دانست و بر تأمین پایدار محصولات غذایی و مواد مورد نیاز سفره مردم با قیمت پایدار تأکید کرد.
فلسفی در این گفتگو بیان داشت، طی مقاطع مختلف زمانی اتخاذ سیاستهای متنوع و خلقالساعه باعث بروز شوک و تنش در بازار مواد غذایی شده است . دلیلی ندارد در طی یک سال قیمت نهادهها مثل شیر و مواد غذایی چندبار افزایش پیدا کند، شورای قیمتگذاری محصولات اساسی و نیز ستاد تنظیم بازار و سازوکارهای مناسب قانونی وجود دارد.
وی به عنوان نماینده مردم از دولت خواست تدابیری اتخاذ کند تا سیاستهای واردات و صادرات به تنظیم بازار و کاهش قیمت محصولات غذایی منجر شود و امور اجرایی واردات و صادرات به بخش خصوصی واگذار گردد و دولت صرفاً نقش تسهیلگر، ناظر و حامی را ایفا کند.
وی با اشاره به اینکه ۸.۵ میلیارد دلار برای تأمین کالاهای اساسی و مواد غذایی و حدود ۳ میلیارد دلار برای دارو بودجه تخصیص یافته است، گفت: در حال حاضر، دلیلی برای افزایش قیمت کالاهای اساسی وجود ندارد و تنها دلیل آن میتواند سوءمدیریت باشد.
وی با تأکید براینکه با حمایت دولت از تولید محصولات کشاورزی می توان به خودکفایی نیز رسید، گفت: سال گذشته با وجود مازاد گوشت داخلی، واردات انجام شد و تولید داخل روی دست دامداران ماند. اگر یارانه واردات به تولیدکنندگان داخلی اختصاص یابد و گوشت داخلی با قیمت مناسب خریداری و عرضه شود، میتوان محصولات داخلی را ارزانتر به مصرفکننده رساند.
فلسفی در ادامه درباره گوشت گرم که ارز ترجیحی آن توسط دولت حذف شده است، اظهار داشت به اندازه کافی میتوانیم گوشت گرم در داخل تولید کنیم و دلیلی ندارد که واردات انجام دهیم. وی درباره گوشت سرد و منجمد نیز گفت: نقش دولت باید به تأمین ذخایر راهبردی محدود شود و زمینه برای ورود بخش خصوصی فراهم گردد تا در بستری آرام و رقابتی، گوشت با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد.
نظرات