رییس فراکسیون کشاورزی مجلس: ساماندهی عشایر نیازمند عزم ملی و فرابخشی است/ فعالیت شورای عالی عشایر باید منسجمتر باشد بجنورد- ایرنا- رییس فراکسیون کشاورزی پویا و امور مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ساماندهی جامعه عشایری تنها از عهده یک وزارتخانه خارج است، بر لزوم همراهی همه نهادهای حاکمیتی برای حل مشکلات این قشر تاکید […]
رییس فراکسیون کشاورزی مجلس: ساماندهی عشایر نیازمند عزم ملی و فرابخشی است/ فعالیت شورای عالی عشایر باید منسجمتر باشد

بجنورد- ایرنا- رییس فراکسیون کشاورزی پویا و امور مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ساماندهی جامعه عشایری تنها از عهده یک وزارتخانه خارج است، بر لزوم همراهی همه نهادهای حاکمیتی برای حل مشکلات این قشر تاکید کرد.
به گزارش ایرنا، پیمان فلسفی روز جمعه در گردهمایی سران ایلات و طوایف خراسان شمالی که در منطقه «تخت میرزا» شهرستان اسفراین با حضور وزیر جهاد کشاورزی، برگزار شد، گفت: فراکسیون کشاورزی اکنون با ۳۵ عضو فعال با هدف حمایت از بخش کشاورزی، دامپروری و عشایری کشور فعالیت میکند و پیگیر حل مشکلات عشایر بهویژه در استان خراسان شمالی هستند.
وی افزود: جامعه عشایری با شیوهای خاص از زندگی و نقش راهبردی در تولید، امنیت و اقتصاد کشور، از جمله اقشار کمهزینه و پربازده برای کشور محسوب میشود که باید در اولویت برنامههای کلان کشور قرار گیرد.
رییس فراکسیون کشاورزی با اشاره به جایگاه زن در جامعه عشایری گفت: زنان عشایر در کنار مردان، دوشادوش در اقتصاد خانواده نقشآفرینی میکنند و ستون خیمه اقتصادی سیاهچادرها هستند؛ بنابراین، حمایت ویژه از توانمندیهای آنان ضروری است.
فلسفی خاطرنشان کرد: وزارت جهاد کشاورزی بهتنهایی نمیتواند بار مسوولیت سنگین ساماندهی عشایر را بر دوش بکشد و نیاز است سایر نهادها و دستگاهها نیز در این زمینه همکاری همهجانبه داشته باشند.
وی با تاکید بر جایگاه امنیتی عشایر اظهار داشت: عشایر همواره در قالب بسیج در مرزها و مناطق صعبالعبور خوش درخشیدهاند و با حضور ۲۵۰ هزار خانوار، سهم بسزایی در تامین امنیت ملی دارند، به همین دلیل نظام جمهوری اسلامی ایران به این قشر اعتماد کامل دارد.
نماینده مجلس ادامه داد: عشایر از وفادارترین اقشار به نظام و انقلاب هستند و حل مشکلات این جامعه وظیفهای ملی است، تلاش برای بهبود معیشت و تقویت نقش آنان در اقتصاد ملی باید با جدیت دنبال شود.
فلسفی همچنین خواستار تشکیل شورایعالی عشایر استان خراسان شمالی شد و گفت: این شورا با حضور نمایندگان دستگاههای مختلف میتواند ساختار حمایتی مشخصی را برای جامعه عشایری ایجاد و مأموریتهای هر بخش را تثبیت و پیگیری کند
.
فلسفی، همچنین برای ارتقای درآمدزایی عشایر بر بازنگری قوانین این حوزه تاکید کرد و گفت: قوانین مربوط به بیمه، تسهیلات بانکی و قوانین حمایتی از تولیدات عشایر باید مورد بازنگری قرار گیرد. تدوین قوانین جدید در وحله اول با ارائه لایحه های پیشنهادی دولت محترم و سپس در قالب طرح های نمایندگان صورت می پذیرد.









نظرات