○ محوریت كشاورزی، كلید دستیابی به رشد اقتصادی پایدار است/سهم ناچیز ۵ درصدی سرمایه‌گذاری‌ها در بخش کشاورزی در سه‌دهه گذشته

دسامبر 19, 2024
31 بازدید

محوریت كشاورزی، كلید دستیابی به رشد اقتصادی پایدار است/سهم ناچیز ۵ درصدی سرمایه‌گذاری‌ها در بخش کشاورزی در سه‌دهه گذشته

محوریت كشاورزی، كلید دستیابی به رشد اقتصادی پایدار است/سهم ناچیز ۵ درصدی سرمایه‌گذاری‌ها در بخش کشاورزی در سه‌دهه گذشته

“پیمان فلسفی، نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، عضو هیئت علمی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی و مؤسسه آموزش و ترویج کشاورزی، در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری سازمان تات، بر نقش محوری بخش کشاورزی در تحقق اهداف اقتصادی کشور تأکید کرد.”

مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری سال ۱۴۰۳ سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی که به منظور تجلیل از برگزیدگان بخش تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی، پیش از ظهر سه شنبه ۲۹ آذر ماه در سالن شهید شاه حسینی این سازمان که با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین ربانی، نماینده محترم ولی فقیه، پيمان فلسفی، نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، غلامرضا گل‌محمدی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، علیرضا مهاجر، معاون امور زراعت، محمد مهدی برومندی معاون باغبانی و قاسمی معاون آموزش و ترویج سازمان تات و جمعی دیگر از مدیران وزارت جهاد کشاورزی، مدیران، پژوهشگران، محققان و اعضای علمی سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی مدیران سازمان تات و روسای موسسات و مراکز تحقیقاتی برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات؛ در این مراسم پیمان فلسفی، نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس و عضو هیئت علمی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی و مؤسسه آموزش و ترویج کشاورزی، با اشاره به برنامه هفتم توسعه و هدف رشد ۸ درصدی اقتصاد کشور گفت: سهم بخش کشاورزی از این رشد ۵.۵ درصد در نظر گرفته شده است، اما این عدد کمتر از ظرفیت واقعی این بخش است. کشوردر شرایطی که کشور رشد منفی اقتصادی داشت، بخش کشاورزی نقش تعیین‌کننده‌ای در جلوگیری از رکود داشته و بارها رشد اقتصادی کشور را نجات داده است.

فلسفی با بیان اینکه بخش کشاورزی باید به‌عنوان محور استقلال کشور شناخته شود، همان‌طور که امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب بر این موضوع تأکید کرده‌اند، تصریح کرد: امنیت غذایی پایه امنیت کشور است و باید در همه سطوح از این موضوع شجاعانه دفاع کرد. وی افزود: اکنون تاکید بر محوریت کشاورزی در مجلس شورای اسلامی شروع شده است.

فلسفی با اشاره به اینکه خودکفایی و رهایی از وابستگی ارزی با اولویت قرار دادن کشاورزی و صنعتی شدن امکان پذیر است، گفت: طی ۶ ماهه گذشته رشد اقتصادی سه درصد بوده است که اکنون باید بخش کشاورزی به داد رشد اقتصادی برسد تا به رشد هشت درصد برسیم.

تخصیص یک درصدی اعتبارات دولتی و غیردولتی به پژوهش بخش کشاورزی

وی با اشاره به ظرفیت‌های پیش‌بینی‌شده در بودجه ۱۴۰۴ برای حمایت از بخش کشاورزی اظهار داشت: در بودجه سال آینده، تخصیص سه درصد از اعتبارات صندوق توسعه ملی برای طرح‌های عمرانی کشاورزی در نظر گرفته شده است. ۵۰ هزار میلیارد تومان کمک به صندوق توسعه ملی برای افزایش تخصیص اعتبار داده شده در قالب تسهیلات به بخش کشاورزی، پیش بینی شده است. وی افزود: همچنین یک درصد از عوارض واردات نهاده‌های کشاورزی و مواد غذایی می‌تواند به حمایت از تولید و پژوهش در این حوزه اختصاص یابد. وی به تخصیص ۱۱ میلیارد یورو برای واردات کالاهای اساسی نیز اشاره داشت.

پیمان فلسفی، همچنین بر ضرورت تجاری‌سازی دستاوردهای علمی و پژوهشی تأکید کرد و گفت: نمایشگاه‌های دانش‌بنیان نشان داده‌اند که فرصت‌های بسیاری برای گسترش پژوهش‌های کشاورزی و جذب سرمایه‌گذاران در این حوزه وجود دارد. تجاری‌سازی پژوهش‌ها و هدایت سرمایه‌گذاران به سمت کشاورزی از اولویت‌های ما در کمیسیون کشاورزی است.

فلسفی با انتقاد از سهم پایین بودجه کشاورزی از بودجه عمومی کشور، بیان کرد: در سال گذشته تنها ۱.۵ درصد از بودجه عمومی کشور به کشاورزی اختصاص یافته است. این عدد باید اصلاح شود و ما در مجلس تمام تلاش خود را برای افزایش این سهم به کار خواهیم بست.

وی در پایان، با تقدیر از پژوهشگران و اساتید بخش کشاورزی، از آن‌ها خواست تا با ارائه دستاوردهای علمی و پیگیری اعتبارات پژوهشی، به تحقق اهداف اقتصادی کشور کمک کنند و گفت: امیدوارم با همکاری شما و حمایت مجلس، کشاورزی به جایگاه واقعی خود در اقتصاد کشور دست یابد.

برچسب‌ها: